Traian Băsescu: Tinerii trebuie încurajaţi să înceapă propriile afaceri

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la Paris, că România sprijină punerea în aplicare a schemei "Garanţia pentru tineri", care va duce la creşterea numărului de stagii de practică în rândul tinerilor.

Adăugat: 13 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În discursul rostit, marţi, la Conferinţa privind Ocuparea Tinerilor care a avut loc la Paris, şeful statului a afirmat că promovarea excelenţei la nivelul învăţământului profesional şi tehnic (VET), în cooperare cu partenerii sociali este o prioritate din domeniul educaţiei.

Traian Băsescu a mai spus că România aplică deja în rândul tinerilor sistemul de educaţie vocaţional dual.

"România aplică acest sistem începând din anul 2012 şi sistemul beneficiază de succes. Astfel, ne asigurăm că tinerii dezvoltă competenţe în acord cu nevoile de pe piaţa muncii, ceea ce favorizează o absorbţie rapidă în economie şi, implicit, o creştere a ratei de ocupare", a subliniat preşedintele.

Potrivit comunicatului remis de administraţia prezidenţiale, şeful statului a mai precizat că Executivul s-a angajat să transmită până la sfarşitul acestui an, Planul de Implementare a schemei de Garanţii pentru Tineri.

Preşedintele a menţionat că pe termen lung, România are nevoie de locuri de muncă de calitate.

În opinia sa sunt necesare politici reale care să stimuleze firmele private să genereze noi locuri de muncă şi care să conducă la încurajarea tinerilor de a-şi începe propriile afaceri.

Comunicatul integral
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
13 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza