Traian Băsescu susţine că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit

Preşedintele Traian Băsescu susţine că premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe între 1997 şi 2001, perioadă în care ar fi fost şi incompatibil cu funcţia de procuror pe care o deţinea.

Adăugat: 14 Octombrie 2014
Ultima actualizare:14 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Într-o emisiune la Realitatea TV, Traian Băsescu a afirmat că poate aduce dovezi fără a apela la documente secrete.

''Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (...). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General'', a afirmat şeful statului, la postul citat.

Traian Băsescu a arătat că premierul a făcut ''o mare greşeală'' prin faptul că nu a spus public faptul că a fost ofiţer acoperit.

Potrivit raţionamentului preşedintelui, actualul guvern a dat o hotărâre, fără aprobarea CSAT, prin care extindea secretizarea datelor şi asupra foştilor agenţi ai SIE.

În aceeaşi emisiune, Traian Băsescu l-a acuzat pe Teodor Meleşcanu că a încălcat legea care îi permite preşedintelui ţării accesul la informaţii clasificate.

Amintim că, luna trecută, Teodor Meleşcanu a declarat că a invocat secretul de stat ca răspuns la solicitarea preşedintelui de a-i devoala pe eventualii ofţeri acoperiţi, membri ai guvernului.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza