Traian Băsescu reprezintă România la Consiliul European

Preşedintele Traian Băsescu participă joi şi vineri la Bruxelles, la lucrările Consiliului European, dar şi la Summitul Partidului Popular European.

Adăugat: 23 Octombrie 2013
Ultima actualizare:24 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat, înainte de plecarea la Consiliul European, că România are cea mai bună creştere din Uniunea Europeană în ce priveşte extinderea reţelelor de bandă largă de Internet, în condiţiile în care digitalizarea este una dintre temele principale ale Cosiliului, joi şi vineri.

Preşedintele a precizat însă, că în România există un decalaj de dezvoltare digitală între mediul privat şi administraţia publică.

Un alt subiect important la Consiliul European este Uniunea Economică şi Monetară, în care este inclusă tema Uniunii Bancare, în cazul căreia părerile europene sunt împărţite, mai ales în ce priveşte Autoritatea de Supraveghere Bancară.
  

Preşedintele Traian Băsescu participă joi şi vineri la Bruxelles, la lucrările Consiliului European, dar şi la Summitul Partidului Popular European, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale.

Tot joi, va lua parte şi la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, precum şi la Dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, Traian Băsescu va participa la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, după care, în jurul orei 13,45, va susţine o declaraţie de presă.

Preşedintele va susţine joi, la ora 9,45, o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înaintea plecării la Bruxelles.

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

Programul preşedintelui Traian Băsescu

Premierul dorea să meargă el la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a declarat recent că i-a solicitat şefului statului un mandat de reprezentare la Consiliul European, unde se va discuta pe tema agendei digitale a UE.

"Mandat am solicitat, aşa cum am făcut şi în luna mai, pentru Consiliul European tematic, pentru că este vorba de agenda digitală, IT, de lucruri la care Guvernul a muncit foarte mult împreună cu industria de IT şi de strategia noastră pentru anii care urmează până la Agenda 2020, agenda digitală a Uniunii Europene. (...) Am cerut mandat în baza deciziei Curţii Constituţionale, aşa cum am cerut şi în luna mai pentru Consiliul tematic pe energie", a declarat premierul.

Amintim că şi în urmă cu un an,Traian Băsescu a refuzat să-i încredinţeze premierului Victor Ponta mandatul de a reprezenta România la summit-ul UE din 22 – 23 noiembrie, unde ar trebui să fie aprobat bugetul multianual al Uniunii pentru 2014-2020, dar i-a propus să meargă împreună, "ofertă" refuzată de şeful Guvernului.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Octombrie 2013
Ultima actualizare:
24 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza