Traian Băsescu, prezent la sărbatoarea naţională de la Banska Bystrica

Preşedintele României este oaspetele de onoare al preşedintelui Republicii Slovace la marea sărbătoare naţională de la Banska Bystrica, care marchează 69 de ani de la eliberarea Republici Slovace.

Adăugat: 29 August 2013
Ultima actualizare:29 August 2013

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele României, Traian Băsescu, şi omologul său slova, Ivan Gasparovic
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Banska Bystrica, în Slovacia, că istoria celui de al doilea Război Mondial ne învaţă să respingem xenofobia şi rasimul şi a apreciat că acestea sunt elemente care încep să apară din nou pe teritoriul Europei.

În Slovacia se marchează 69 de ani de cînd armata română alături de cea a Slovaciei şi a Rusiei au contribuit la eliberarea Slovaciei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că românii, slovacii, ruşii au obligaţia să lupte împotriva acestui fenomen care a dus la dezastru pe bătrînul continent. 

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său slovac, Ivan Gasparovic, au depus joi coroane de flori la Cimitirul Militar al Armatei Române de la Zvolen.

Preşedintele Traian Băsescu este oaspetele de onoare al preşedintelui Republicii Slovace la marea sărbătoare naţională de la Banska Bystrica, care marchează 69 de ani de eliberarea Republici Slovace.

La Zvolen se află cel mai mare cimitir din străinătate în care sunt îngropaţi soldaţi români, aici fiind înmormântaţi peste 10.000 de militari români.

Urmează ca preşedintele Traian Băsescu să viziteze Muzeul Eliberării Naţionale Slovace de Banska Bystrica.

Tot joi, preşedintele Traian Băsescu va participa la ceremonia de dezvelire a plăcilor comemorative în cinstea armatelor române şi ruse, eliberatoarele oraşului Banska Bystrica.

La respectiva ceremonie va participa şi preşedintele Dumei de Stat a federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin.

Joi după-amiază, şeful statului român este invitat la un dejun oferit de primarul oraşului Banska Bystrica, Peter Gogola.

Preşedintele Traian Băsescu a început miercuri o vizită oficială în Republica Slovacă.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Daniela Georgescu
Adăugat:
29 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza