Traian Băsescu, preşedintele României

"Am constatat că sunt zone în care politicienii nu mai reuşesc să găsească înţelegeri între ei şi, de aceea, cred că o resursă pe care omenirea în ansamblul ei o are este ecumenismul şi comunicarea între biserici".

Adăugat: 30 Mai 2012
Ultima actualizare:31 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Patriarhiei Române, Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi Centrului Shapir pentru Studii Iudaice din Ierusalim.

Cu acest prilej preşedintele Băsescu a declarat că este unul dintre politicienii care "nu pierd ocazia" de a aminti rolul pe care îl are biserica pentru comunicare şi pentru asigurarea păcii în lume.

"Am constatat că sunt zone în care politicienii nu mai reuşesc să găsească înţelegeri între ei şi, de aceea, cred că o resursă pe care omenirea în ansamblul ei o are este ecumenismul şi comunicarea între biserici", a spus Traian Băsescu.

Prezent la Palatul Cotroceni, patriarhul Daniel a vorbit despre simpozionul interreligios, care se desfăşoară la Bucureşti, cu tema "Diaspora - o realitate a timpului nostru".

"Dacă românii noştri din diasporă ar ajuta România pe jumătate cât face diaspora evreiască, am avea un progres mai mare. Concluzia principală a fost că identitatea etnică şi religioasă se menţine mai ales prin comunităţile din Diaspora", a mai spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Mai 2012
Ultima actualizare:
31 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza