Traian Băsescu, preşedintele României

"România este în această situaţie de a merge pe sârmă, cu atenţie, fără populisme, cu pragmatism şi cu responsabilitate".

Adăugat: 2 August 2011
Ultima actualizare:2 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele  Traian Băsescu a declarat, marţi, într-un interviu acordat postului public de radio, că va încerca să îndeplinească promisiunea de a acoperi banii bugetarilor de la 1 ianuarie 2012, dar a făcut precizarea că România este într-o situaţie dificilă şi orice mişcare greşită o poate dezechilibra."Ştim de unde am împrumutat bani deja să ţinem deficitul acoperit cu banii împrumutaţi, putem plăti pensiile, putem plăti salariile, dar orice mişcare greşită poate fi asemănată cu greşeală unuia care merge pe o sârmă. România este în această situaţie de a merge pe sârmă, cu atenţie, fără populisme, cu pragmatism şi cu responsabilitate. Dvs credeţi că eu sau premierul Boc n-am fi bucuroşi să spunem "dăm mărire 10%, 15%, 30% la pensii, la salarii". Orice om politic ar vrea să facă treaba asta. Marea problemă este ziua de mâine", a mai explicat şeful statului.El a dat asigurări că susţine refacerea salariilor bugetarilor şi consideră că acest lucru drept o dovadă de solidaritate şi corectitudine a guvernului faţă de proprii cetăţeni.


 
"Sunt totuşi 1,2 milioane de oameni care au suportat cel mai dramatic factura restrângerii cheltuielilor în 2010 şi în 2011. Nu putem să spunem "am uitat de voi", dar ne trebuie garanţia stabilităţii veniturilor bugetului de stat ca să nu mai fim în situaţia din 2008 când s-au mărit sporuri, salarii şi toate, şi pe urmă n-am mai avut venituri în buget să plătim ce s-a angajat în 2008", a amintit  şeful statului la Radio România Actualităţi.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza