Traian Băsescu, preşedintele României

"Nu este de tolerat nici un fel de populism. Orice populisme pot dezechilibra echilibrele macroeconomice şi ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au făcut românii".

Adăugat: 1 August 2011
Ultima actualizare:1 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Basescu a afirmat după întâlnirea de duminică cu delegaţia reprezentanţilor FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale că România şi-a reluat creşterea economică şi că începe să devină competitivă, recuperând pierderea din 2008.


Cu toate acestea, preşedintele a avertizat că situaţia în România şi în general în Uniunea Europeană este fragilă şi obligă la prudenţă, iar politicienii, în special cei din majoritatea guvernamentală, ar trebui să nu facă promisiuni fără acoperire.  


Şeful statului, Traian Băsescu, le solicită partidelor politice, în special celor din arcul guvernamental, seriozitate şi responsabilitate.


Apelul făcut de Traian Băsescu vine în contextul în care situaţia din Europa este în continuare fragilă, iar populismele ne pot dezechilibra, atrăgea atenţia Traian Băsescu.  


"Nu este de tolerat nici un fel de populism. Orice populisme pot dezechilibra echilibrele macroeconomice şi ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au făcut românii", a subliniat Traian Băsescu.


Sistemul de sănătate trebuie în continuare reformat, a mai declarat şeful statului referindu-se la priorităţile pe care guvernul trebuie să le aibă în perioada următoare.


Spitalele vor primi 300 de milioane de euro pentru achitarea datoriilor şi mai pot beneficia de alte fonduri cu condiţia îndeplinirii reformelor preconizate.


"Sistemul de sănătate din România este subfinanţat, dar asta nu înseamnă că putem accepta ideea lipsei de control a cheltuielilor din sistemul de sănătate. Deci, înainte de a primi bani, sistemul de sănătate trebuie să-şi pună transparent cheltuielile sub control", a mai declarat, duminică, seful statului.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza