Traian Băsescu, preşedintele României

"După cum vă e cunoscut şi afirmat de toţi politicienii români, noi nu îmbrăţişăm teoria autonomiei pe criterii etnice. În schimb,dacă urmăriţi România, noi am trecut la un proces generalizat de creştere a autonomiei locale".

Adăugat: 27 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că România "nu îmbrăţişează" teoria autonomiei pe criterii etnice, dar că a trecut la un proces de creştere a autonomiei locale.
    

"După cum vă e cunoscut şi afirmat de toţi politicienii români, noi nu îmbrăţişăm teoria autonomiei pe criterii etnice. În schimb, după cum aţi observat, dacă urmăriţi România, noi am trecut la un proces generalizat de creştere a autonomiei locale", a afirmat şeful statului, răspunzând unei întrebări pe tema autonomiei, adresate în plenul APCE de un parlamentar ungar.
    

Traian Băsescu a menţionat că, în prezent, comunităţile au poliţie locală, spitalele sunt transferate în administraţie locală, la fel ca şi teatrele şi obiectivele culturale.
    

"Noua lege a educaţiei ne obligă să transferăm şcolile în administraţie locală. În plus, conform legii, administraţiile locale, prin decizia lor, au resurse financiare locale, la care se adaugă un procent important din taxele colectate la nivel central şi care sunt disponibilizate pentru administraţiile locale. Aş spune că acesta e tipul de autonomie pe care noi îl vedem valabil în România dintr-un motiv simplu: nu numai etnicii au nevoie de autonomie. De ce comunităţile de români ar avea mai puţină autonomie în a-şi stabili soarta comunităţii? Deci este un proces controlat, care a mers pas cu pas şi care deja, cred, a ajuns mult mai departe decât în multe ţări ale UE. Acest proces va continua", a completat Traian Băsescu.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza