Traian Băsescu, preşedintele României

"Nu există nici cel mai mic indiciu că, odată intrată în spaţiul Schengen, România ar genera riscuri semnificative în privinţa fluxurilor migratorii ilegale".

Adăugat: 20 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aderarea la spaţiul Schengen rãmâne un obiectiv major pentru România şi în 2011, a anunţat preşedintele Traian Bãsescu în discursul ţinut în faţa ambasadorilor străini acreditaţi la Bucureşti.


Aceasta în contextul în care, a explicat preşedintele, un tratament discriminatoriu aplicat României în problema accesului la spaţiul european de liberã circulaţie ar crea un precedent periculos.
    


Traian Băsescu a spus că România şi-a îndeplinit şi continuă să-şi îndeplinească toate obligaţiile pentru aderarea la Schengen."România şi-a îndeplinit şi  continuă să-şi îndeplinească  obligaţiile, fapt confirmat şi de numeroasele misiuni de evaluare. Nu există  nici cel mai mic indiciu că, odată intrată în spaţiul Schengen, România  ar genera riscuri semnificative în privinţa fluxurilor migratorii ilegale. Noi cerem şi vom continua să cerem un singur lucru: aderarea la spaţiul  Schengen în baza regulilor instituite de tratatele Uniunii pentru aderarea la acest spaţiu", a spus şeful statului .
    

El a adăugat că România implementează un sistem tehnic de ultimă generaţie de supraveghere a frontierei sale terestre şi, din 5 noiembrie 2010, este conectată la Sistemul de Informaţii Schengen şi gestionează în condiţii de deplină securitate datele primite.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza