Traian Băsescu, preşedintele României

"Republica Moldova rămâne responsabilă să vadă în ce măsură va utiliza aceste facilităţi, pe care, spre exemplu, Ucraina nu le-a primit. A fost bătălia noastră pentru Republica Moldova şi Georgia".

Adăugat: 5 Septembrie 2014
Ultima actualizare:5 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele României, Traian Băsescu
trimite pe mail

Traian Băsescu a declarat că la summit NATO desfăşurat timp de două zile la Newport, în Ţara Galilor,  s-a acceptat introducerea Republicii Moldova în două programe, informează Agerpres.

Unul se referă la crearea unei platforme de interoperabilitate a armatei Republicii Moldova cu armatele NATO, iar cel de-al doilea, la construcţia capabilităţii de apărare a acestei ţări, ceea ce înseamnă, potrivit preşedintelui, că state membre NATO, inclusiv România, vor face exerciţii cu armata moldoveană.

"Ne bucură foarte mult că s-a acceptat introducerea Republicii Moldova în cele două programe, ceea ce va face să crească nivelul de interoperabilitate a armatei Republicii Moldova cu armata NATO, implicit a României, şi va duce la o bună antrenare a resurselor militare ale Republicii Moldova chiar pentru propria ei securitate. Republica Moldova rămâne responsabilă să vadă în ce măsură va utiliza aceste facilităţi, pe care, spre exemplu, Ucraina nu le-a primit. A fost bătălia noastră pentru Republica Moldova şi Georgia", a mai spus Băsescu, potrivit sursei citate.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza