Traian Băsescu, preşedintele României

"Categoric nu, nu va fi război nici in regiunea Mării Negre, zic eu că nici în Ucraina şi cu atât mai puţin în Crimeea. Deci, exclud varianta războiului".

Adăugat: 17 Martie 2014
Ultima actualizare:17 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, România neavând riscuri de securitate directe.
    
Şeful statului a spus, la Adevărul Live, că se aştepta ca la referendumul din Crimeea să fie în favoarea alipirii de Rusia în jur de 70-75% din votanţi, nu 96,6%.
    
Întrebat dacă va fi război, şeful statului a răspuns: "Categoric nu, nu va fi război nici in regiunea Mării Negre, zic eu că nici în Ucraina şi cu atât mai puţin în Crimeea. Deci, exclud varianta războiului".
    
Preşedintele a precizat că, după referendum, din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea, iar Federaţia Rusă va menţine toată flota de la Marea Neagră, numărul de militari va fi tot 25.000, cât au fost şi până acum prin acord, iar activităţile militare, aceleaşi.
    
"În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau Ucrainei", a spus şeful statului.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
17 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza