Traian Băsescu, preşedintele României

"Ungaria a devenit un focar de instabilitate în regiune. Politica Budapestei a început să creeze dificultăţi, iar România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Adăugat: 12 August 2013
Ultima actualizare:12 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni, că în România nu se va face reorganizare administrativă a ţării pe criterii etnice, adăugând că cei care cred aşa ceva "ne confundă cu staliniştii".

"Ce vă pot garanta este că niciodată nu se va face reorganizare administrativă a ţării pe criterii etnice. Cei care cred că este posibil aşa ceva ne confundă cu staliniştii. Numai Stalin a organizat Regiunea Autonomă Maghiară. Aşa ceva nu va fi în România, o regiune autonomă", a declarat Traian Băsescu la Universitatea de vară de la Izvorul Mureşului din judeţul Harghita.

Preşedintele a mai spus că s-a  depăşit "limita decenţei", făcând astfel referire la recentele declaraţii extremiste la adresa populaţiei majoritare, ale lui Vona Gabor, liderul partidului de extremă dreapta, Jobbik, din  Ungaria.

"Anul acesta s-a ajuns la limita unde e prea mult şi nu se va mai repeta. Am crezut că funcţionează decenţa. Dar anul acesta mi-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit un focar de instabilitate în regiune. Politica Budapestei a început să creeze dificultăţi, iar România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a promis şeful statului.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza