Traian Băsescu, preşedintele României

"În această zi îi îndemn pe toţi românii, oriunde s-ar afla, să cinstească aşa cum se cuvine acest simbol naţional. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Tricolor!"

Adăugat: 26 Iunie 2013
Ultima actualizare:26 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu  îi îndeamnă pe români să cinstească aşa cum se cuvine simbolul drapelului naţional.

Într-un mesaj transmis miercuri, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, preşedintele Băsescu subliniază importanţa drapelului naţional şi sentimentul de mândrie şi de apartenenţă de ţară pe care îl are acest simbol.

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, reprezintă pentru toţi românii un moment de sărbătoare. Drapelul Naţional aminteşte fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi ne face să trăim un sentiment de mândrie şi de apartenenţă la ţară şi la valorile naţionale", se scrie în comunicat.

"Zbuciumata istorie a României a dovedit că Drapelul Naţional reprezintă principalul simbol al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României. În această zi îi îndemn pe toţi românii, oriunde s-ar afla, să cinstească aşa cum se cuvine acest simbol naţional. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Tricolor!", se mai arată în mesajul preşedintelui  Traian Băsescu.

Comunicatul integral

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Constituţia României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional alături de stemă, sigiliu şi imn.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza