Traian Băsescu participă la Consiliul European de Vară

Şefii de stat şi de guvern se reunesc pentru două zile, în Consiliul European de Vară, de la Bruxelles, o întâlnire consacrată în special luptei împotriva şomajului din rândul tinerilor.

Adăugat: 27 Iunie 2013
Ultima actualizare:27 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România este reprezentată de preşedintele Traian Băsescu.

Pe agenda reuniunii Consiliului European, care se desfăşoară joi şi vineri, sunt incluse examinarea politicilor economice ale statelor membre şi a acţiunilor comune la nivelul Uniunii Europene în raport cu obiectivele de relansare economică (conform Strategiei Europa 2020).

Deasemenea vor fi discutate subiecte care vizează continuarea acţiunii politice de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, precum şi relaţiile UE cu partenerii strategici şi politica de extindere în relaţia cu statele din Balcanii de Vest, inclusiv data de începere a negocierilor de aderare cu Republica Serbia, informează un comunicat al Preşedinţiei.

Joi, preşedintele Băsescu va fi prezent la prima sesiune de lucru a reuniunii Consiliului European, după care va lua parte la dineul de lucru al şefilor de stat şi de guvern.

Vineri, şeful statului român va participa la cea de-a doua sesiune de lucru a reuniunii de la Bruxelles, după care va susţine o declaraţie de presă.

Ştire în curs de actualizareAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
27 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza