Traian Băsescu, emoţionat la Izvoru Mureşului: Ţara şi steagul, să le port în suflet

Preşedintele Traian Băsescu a primit de la Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean, la finalul slujbei de la mănăstirea din Izvoru Mureşului, un steag tricolor.

Adăugat: 15 August 2013
Ultima actualizare:15 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La finalul slujbei de la Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului, Arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean i-a înmânat preşedintelui un steag tricolor, astfel de steaguri fiindu-le oferite şi Mariei Băsescu, şi ministrului de Externe, Titus Corlăţean, informează Mediafax.

În momentul în care i-a înmânat drapelul, IPS Selejean i-a spus Mariei Băsescu că îi oferă acest tricolor pe care crede că l-a văzut mai des decât pe soţul său, atunci când acesta era pe mare, iar fetele erau mici.

Preşedintele le-a spus participanţilor, după ce a primit drapelul, cum admira în fiecare dimineaţă, când era pe mare, steagul românesc românesc arborat la catarg.

"Până să fiu om politic, nu am pus foarte mare preţ pe arborarea tricolorului pentru că în mintea mea am crezut că în primul rând tricolorul îl porţi în suflet.
Dar 12 ani, îi spuneam la sfinţia sa părintele, în fiecare dimineaţă, la răsăritul soarelui, se ridica la catarg tricolorul. În fiecare seară, la apusul soarelui, de la catarg se cobora tricolorul. Şi în fiecare dimineaţă îmi aduceam aminte de un dascăl de prin Ardeal pe care l-am avut la Academia Navală (...) şi toate orele pe care le aveam cu acest dascăl, şi era în anii ?70, le făceam într-o sală unde era harta României Mari. Şi ne spunea profesorul: ?Voi o să umblaţi în jurul lumii cu tricolorul la catarg, dar trebuie să ştiţi care este ţara voastră şi cum arăta atunci când s-a făcut Marea Unire?. Era harta României Mari şi cele două lucruri esenţiale, ţara şi steagul, să le port în suflet, le-am învăţat de la un profesor ardelean", a spus preşedintele după ce a primit drapelul.

Preşedinte a fost vizibil emoţionat, având lacrimi în ochi, la rostirea acestor cuvinte.

Preşedintele Traian Băsescu le transmite tuturor românilor de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ca această zi să le aducă "seninătate şi speranţă".

Şeful statului a participat la slujba religioasă de Sfânta Maria Mare la Izvoru Mureşului.

După slujbă, 1.200 de drapele tricolore au fost împărţite de preoţi participanţilor, care s-au înghesuit să le primească, apoi toată lumea a ridicat drapelele în aer, agitându-le.

La ceremonia religioasă de la mănăstirea din Izvoru Mureşului au fost prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare.

La slujba de la Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului au mai participat şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi judecătorul de la Curtea Constituţională Valer Dorneanu, mai precizează Mediafax .Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza