Traian Băsescu: Dacă ministrul sănătăţii şi şeful de la CNAS nu se înţeleg, să plece

Ministrul sănătăţii şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au avut, în ultima perioadă, puncte de vedere divergente inclusiv în privinţa reformei sistemului sanitar.

Adăugat: 26 Iulie 2011
Ultima actualizare:26 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat  că dacă ministrul sănătăţii, Cseke Attila, şi preşedintele CNAS, Nicolae Duţă, nu ajung să se înţeleagă, trebuie să plece din fruntea celor două instituţii.


"Ori se înţeleg, ori îşi văd de drum amândoi", a spus Băsescu, în contextul unor aprecieri privind cheltuirea banilor în sistemul de sănătate.


Şeful statului a precizat la postul public de televiziune că, în caz contrar, în locul lor trebuie să vină persoane care să se pună de acord rapid în privinţa cheltuielilor din sistem.


El a spus că avut deja o discuţie cu premierul Emil Boc pe aceasta temă şi că trebuie găsită o soluţie după reînceperea activităţii parlamentare.


Ministrul sănătăţii şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au avut în ultima perioadă puncte de vedere divergente inclusiv în privinţa reformei sistemului sanitar.


Arieratele din sănătate, motiv de scandal

 


Preşedintele Traian Băsescu a declarat,  în discuţia avută cu membrii misiunii de evaluare din partea FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale că principala preocupare a autorităţilor române pentru perioada următoare este menţinerea tendinţei de creştere, avertizând că plata arieratelor pe care statul le are către companiile private ar putea determina o pierdere a creşterii PIB.


În concluzie, pentru moment, sistemul medical trebuie să negocieze cu furnizorii de medicamente să extindă perioada de plată pentru arieratele din sănătate."Nu spun că nu vor fi afectaţi bolnavi, dar nici nu ni se poate cere ca la nesfârşit să luăm banii de la crearea de locuri de muncă şi să-i ducem la nişte societăţi care, în afară de a plăti TVA, au dus banii la compania mamă şi bună ziua", a spus preşedintele la TVR.


Preşedintele Traian Băsescu afirmase, miercuri, că România are probleme serioase în privinţa achiziţiei de medicamente, apreciind că arieratele din acest sector vor reprezenta o prioritate în discuţiile pe care delegaţia FMI le poartă cu autorităţile române.Șeful statului a cerut  încetarea plăţii arieratelor la medicamente, afirmând că "nu trebuie plătit niciun leu" până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente, şi în spitale, şi cele distribuite prin farmacii.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza