Traian Băsescu, către FMI: După alegeri începem să lucrăm la reformele structurale

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus membrilor delegaţiei FMI, BM şi CE că trebuie pornit de la ideea că imediat după alegerile parlamentare din 9 decembrie autorităţile de la Bucureşti trebuie să lucreze la reformele structurale.

Adăugat: 14 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că situaţia macroeconomică este stabilă şi că după alegerile parlamentare "vom începe să lucrăm la reformele structurale".
    
"Trebuie să pornim de la ideea că imediat după alegeri trebuie să lucrăm la reformele structurale. Gândim pozitiv, situaţia macroeconomică este stabilă şi intenţionez să discut cu dumneavoastră ceva legat de pieţele financiare, dar după ce iese presa", le-a spus Băsescu reprezentanţilor FMI, BM şi CE.

Şeful statuluii a afirmat în discuţiile cu experţii internaţionali faptul că are unele nemulţumiri, punctând că el poate privi mai "clar" spre programul României cu organismele financiare internaţionale, având în vedere că nu se află în campanie electorală.
    
"Sunteţi aproape de finalizarea misiunii. Sunt foarte convins că nu sunteţi foarte satisfăcut în acest moment şi vom discuta despre asta. Oricum, noi vrem să menţinem programul pe poziţii şi sunt foarte convins că după alegeri vom putea să ne trasăm obiectivele şi vom stabili împreună cu Guvernul şi cu BNR următoarele ţinte, astfel încât să fim capabili să declarăm acest program unul de succes. Ştiu că aveţi unele nemulţumiri şi eu sunt în aceeaşi situaţie ca dvs. Nu sunt în campanie electorală şi mă pot uita mai clar spre program decât alţii din ţară", a spus Băsescu.

La rândul său, şeful misiunii FMI, Eric de Vrijer a declarat că principala provocare pentru România este trecerea de la austeritate şi stabilizare macroeconimică, la creştere economică şi creare de locuri de muncă.

Timp de o săptămână, membrii delegaţiei au analizat recentele evoluţii economice din ţara noastră, politica fiscală şi cea monetară.

România va încheia mai devreme actualul acord de tip preventiv cu FMI şi intenţionează să parafeze unul nou în luna februarie.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza