Tragedie pe calea ferată

O femeie şi trei copii au fost găsiţi morţi în zona staţiei CFR Brăneşti din judeţul Ilfov, după ce au fost loviţi de un tren care circula pe magistrala Bucureşti-Constanţa.

Adăugat: 17 August 2017
Ultima actualizare:17 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anchetatorii sunt la faţa locului şi au început cercetările pentru identificarea persoanelor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan:

În acest tragic eveniment au decedat patru persoane, o femeie cu vârstă cuprinsă între 25 şi 30 de ani şi trei copii minori cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Colegii mei din cadrul SRPP Bucureşti se află deja la faţa locului, efectuează cercetăi pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii acestui tragic evenimt. De asemenea, vreau să menţionez faptul că o echipă complexă din cadrul Poliţiei Române, Institutul Naţional de Criminalistică şi Direcţia Poliţiei Transporturi se deplasează chiar în acest moment la faţa locului pentru a efectua aceste cercetări. De asemenea, a fost informat procurorul Parchetului de pe lângă Judecătotria Cornetu, competent a cerceta acest eveniment. Se pare că există un bilet de adio, o să stabilim dacă există legătură de cauzalitate între acest bilet şi persoana care şi-a pierdut viaţa în tragicul eveniment.

În zonă circulaţia feroviară a fost reluată, dar trenurile circulă cu întârziere.

Reporterul RRA Alexandru Lancuzov:

Într-adevăr, circulaţia feroviară se derulează pe ambele fire la Brăneşti, pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa. Trenul inter regio 1983 implicat în tragedia de dimineaţă a plecat din zona accidentului acum o oră, cu acelaşi mecanic, dar cu şeful de tren în cabină.

Sunt întârzieri semnificative pe această rută atât de circulată în sezonul estival, cu peste 40 de trenuri CFR Călători pe zi. Recordul de întârziere aici, în Gara de Nord, 250 de minute, practic peste 4 ore, pentru o garnitură spre Mangalia. În tren este şi un grup de copii.

Au primit apă şi suc de la personalul feroviar. Un alt tren, tot interregio, a plecat din Gara de Nord cu două ore mai târziu.

Atenţie, vagoanele trenului implicat în accident, precum şi ale garniturilor care au plecat cu întârziere şi intră în componenţa altor trenuri, în principal de întoarcere, vor avea întârzieri în lanţ până la recuperarea acestora pe parcurs, sau din reducerea intervalului pentru igienizare îninte de plecarea în cursă.

La Ministerul Transporturilor s-a decis constituirea unei celule de criză pentru analiza acestui grav accident feroviar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Alexandru Lancuzov
Adăugat:
17 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza