Tragedie în Muntenegru. 18 români, morţi într-un accident

Tragedie în Muntenegru, 18 români au murit, iar alţi 29 au fost răniţi, după ce autocarul care îi transporta într-o excursie a căzut în gol, într-o prăpastie.

Adăugat: 24 Iunie 2013
Ultima actualizare:24 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O parte dintre răniţi sunt în stare gravă la terapie intensivă.

Un autocar ce transporta 47 de persoane a derapat pe un pod, în apropiere de mănăstirea Moraca, şi a căzut în gol 40 de metri.

Accidentul s-a produs, duminică, în jurul orei 18:00, ora României, pe o şosea montană la circa 30 de kilometri nord de Podgorica.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, 18 români au murit şi alţi 29 au fost grav răniţi, printre aceştia şi un copil.

La cererea premierului Victor Ponta, Ministerul Apărării de la Bucureşti a trimis în Muntenegru un avion militar cu personal medical specializat şi cu o echipă consulară mobilă.

Premierul Victor Ponta transmite întreaga sa compasiune către familiile românilor decedaţi

Primul-ministru Victor Ponta transmite, luni, întreaga sa compasiune către familiile românilor decedaţi în urma tragicului accident din Muntenegru şi asigură că autorităţile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi.

De asemenea, Guvernul va întreprinde rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranţă.

"Regret enorm cele întâmplate în Muntenegru şi doresc să transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor îndoliate, care trec acum prin nişte momente extraordinar de dificile. Vreau să dau asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a oferi ajutorul necesar depăşirii acestui moment, atât familiilor, cât şi autorităţilor implicate. O asemenea tragedie este o grea încercare pentru toţi românii, iar, în astfel de clipe, cel mai important este să fim uniţi şi solidari", spune premierul într-un comunicat de presă al Guvernului.

Primul-ministru a anunţat că, încă de duminică seară, de la momentul producerii accidentului, a dispus măsuri pentru implicarea directă a autorităţilor române.

Executivul precizează că s-a ţinut şi se ţine în permanenţă legătura cu autorităţile muntenegrene şi încă de duminică s-au pus la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru.

Potrivit comunicatului a fost autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat Raed Arafat şi se menţine disponibilitatea aducerii în ţară, în cele mai bune condiţii, a răniţilor care pot fi transportaţi - această decizie urmând a fi luată la faţa locului.

"Guvernul, prin intermediul structurilor sale, va veni în sprijinul familiilor îndoliate şi, de asemenea, va pune în continuare la dispoziţie toate informaţiile necesare către rudele celor implicaţi în tragicul accident.Vor fi continuate eforturile comune ale autorităţilor din cele două ţări, precum şi ale echipelor operative din România aflate la faţa locului, pentru acordarea de asistenţă, recuperare medicală şi pentru transport în ţară. În prezent, două aeronave sunt puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării pentru a pleca spre Podgorica, pentru a ajuta la repatrierea celor implicaţi în accident, cu acordul autorităţilor din Muntenegru", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

 Autor:
Eliza Ungureanu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
24 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza