Trafic infernal la întoarcea acasă, după sărbători

Cele mai multe probleme sunt pe Valea Prahovei; se circulă foarte greu pe DN1 şi pe DN1A, informează Poliţia Rutieră.

Adăugat: 2 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aglomeraţia de pe pârtii s-a mutat pe şosele.

Cele mai multe probleme sunt pe Valea Prahovei; se circulă foarte greu pe DN1 şi pe DN1A.

Pentru fluidizarea traficului şi pentru a preîntâmpina accidentele, peste 2.000 de poliţişti fac controale pe drumurile naţionale importante şi pe autostrăzi.

Inspectorul Adrian Creangă de la Centrul Infotrafic atenţionează şoferii să folosească şi rutele ocolitoare.

"Traficul rutier, atât pe DN1 Braşov-Ploieşti, cât şi pe DN 1A Braşov-Săcele-Cheia-Ploieşti, este foarte intens. Amintim că, începând cu ora 12:00, în judeţul Braşov, din cauza aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1 dinspre Braşov către Ploieşti pe DN1A. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative: Braşov-Piteşti-Bucureşti sau Braşov-Târgovişte-Bucureşti", a anunţat Creangă.

Într-un comunicat remis presei se precizează că Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru o întoarcere în siguranţă a turiştilor către domiciliu.

În acest sens (...) au fost suplimentate efectivele de poliţie, pe principalele artere rutiere, care fac legătura între staţiunile turistice şi marile aglomerări urbane. Poliţia Rutieră şi-a suplimentat dispozitivul, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi a preîntâmpina producerea unor evenimente grave'', informează IGPR în comunicat.

Poliţia atrage atenţia conducătorilor auto asupra consumului de alcool şi menţionează că în ultimele 72 de ore au fost întocmite mai multe dosare penale pentru şoferii depistaţi băuţi la volan.

Poliţiştii au întocmit, în ultima zi din anul 2012 şi în prima zi a anului 2013, 34 dosare penale pe numele conducătorilor auto care au fost depistaţi băuţi la volan.

De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit 12 dosare penale, la data de 31 decembrie 2012 şi 22 dosare penale, la data de 1 ianuarie 2013, conducătorii auto fiind depistaţi în trafic având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza