Toni Greblă: Modificarea Constituţiei, "un subiect politicianist"

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă consideră că o modificare a Constituţiei nu este realizabilă până la alegerile parlamentare din noiembrie.

Adăugat: 9 Aprilie 2012
Ultima actualizare:9 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, senatorul PSD consideră că modificărea legii fundamentale nu are nicio şansă de reuşită şi că tema a fost lansată doar în scop politicianist.

"Chiar în sânul coaliţiei la putere există importante disensiuni din acest punct de vedere, astfel încat apare absolut imposibilă modificarea Constituţiei până la alegerile din noiembrie anul acesta. Orice subiect pe tema modificării Constituţiei în acest mandat parlamentar este făcut numai cu scop politicianist, nu are nici cea mai mică şansa de reuşită, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu şi-ar da demisia începând de mâine. Din păcate pentru preşedinte, din fericire pentru ţară, şi-a epuizat potenţialul de a comunica cu ţara", a declarat Toni Grebla pentru RRA.

Toni Greblă mai arată,  în comunicatul de presă,  că modificarea Constituţiei ar trebui să fie o prioritate a noilor aleşi în mandatul 2012-2016.
    
Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri, o scrisoare liderilor opoziţiei în care îşi exprimă disponibilitatea de a demisiona în cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009.

În scrisoare preşedintele Băsescu propune şi reducerea mandatului şefului statului la 4 ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza