Tomac îi cere demisia lui Ponta "dacă proiectul Roşia Montană este respins de Parlament"

Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că în cazul în care Parlamentul va vota împotriva proiectului Roşia Montană, acest vot este egal cu o autodemisie, precizând că Victor Ponta trebuie să-şi "asume demisia de urgenţă".

Adăugat: 9 Septembrie 2013
Ultima actualizare:9 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, i-a cerut luni, într-o conferinţă de presă, premierului Victor Ponta să-şi dea demisia, dacă proiectul exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană, adoptat de Guvern, va fi respins de Parlament.
    
"Asistăm astăzi la o premieră mondială într-o societate democratică, pentru că observăm cum un guvern iresponsabil propune un proiect de lege şi acelaşi guvern, la câteva zile, cere Parlamentului să voteze împotriva acestei iniţiative legislative. (...) Victor Ponta trebuie să-şi asume demisia de urgenţă în cazul în care acest proiect nu va fi votat de Parlament", a spus Eugen Tomac.
    
Conform liderului PMP, afirmaţia copreşedintelui USL, Crin Antonescu, potrivit căreia proiectul Roşia Montană trebuie respins "este în aceeaşi logică cu a deputatului Victor Ponta, care spune că votează împotriva unei iniţiative promovate de premierul Ponta".

Astfel, "senatorul Antonescu este împotriva unei iniţiative legislative pe care, în calitate de copreşedinte al USL, o girează".
    
"Prin aceste abordări, asistăm la un lucru absolut îngrozitor - o disoluţie a autorităţii statului, or, oamenii aceştia trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate, pentru că ei conduc o coaliţie guvernamentală care transmite mesaje confuze către societate", a susţinut Tomac.
    
El i-a mai acuzat pe Victor Ponta şi Crin Antonescu de "ieşiri iresponsabile", prin care ar demonstra că sunt "incapabili să gestioneze problemele României".
    
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că proiectul Roşia Montană nu poate fi susţinut şi a precizat că face afirmaţia în nume strict personal.
    
Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că proiectul referitor la Roşia Montană va fi pus pe ordinea de zi a Senatului şi respins, acelaşi parcurs urmând să fie şi la Camera Deputaţilor.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
9 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza