Tomac: Alina Gorghiu să se lase de ieșirile politicianiste

Eugen Tomac îi cere, într-o scrisoare deschisă, Alinei Gorghiu să renunţe la "ieşirile politicianiste pe care le-a învăţat în USL".

Adăugat: 7 Martie 2015
Ultima actualizare:7 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, președintele PMP
trimite pe mail

Liderul PMP, Eugen Tomac se arată profund nedumerit de iniţiativa "neinspirată" a copreședintelui PNL, Alina Gorghiu, privind votul prin corespondență.

"Împreună cu colegii, săptămâna aceasta, am depus în Parlament două proiecte de lege, extrem de importante, unul privind votul electronic şi altul privind votul prin corespondenţă pentru cetăţenii din străinătate, legi care urmează să reglementeze modul de desfăşurare a alegerilor parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale peste hotarele României. Am rămas profund nedumerit de iniţiativa neinspirată a dnei preşedinte Alina Gorghiu care, după ce noi am depus săptămâna aceasta cele două iniţiative în Parlament, a venit cu un apel către românii care locuiesc peste hotare şi le-a cerut să vină cu propuneri legate de modul cum va fi organizat procesul electoral în străinătate", a declarat, într-o conferinţă de presă, Eugen Tomac.

Liderul PMP a anunțat că i-a trimis o scrisoare deschisă Alinei Gorghiu, în care îi cere "să se lase de ieşirile politicianiste pe care le-a învăţat în USL" şi să îşi asume public dacă susţine legea votului prin corespondenţă.

"De altfel, şi Victor Ponta a spus aceeaşi minciună că susţine legea votului prin corespondenţă, dar, din păcate, pe 9 decembrie anul trecut, proiectul de lege pe care l-am promovat a picat în Parlament pentru că a primit doar opt voturi 'pentru'. Am reluat acest proces în această săptămână şi insistăm ca politicienii care au beneficiat - mă refer în primul rând la PNL - să dea dovadă de responsabilitate politică şi să spună public dacă susţin sau nu proiectul legii votului prin corespondenţă şi proiectul de lege pentru votul electronic", a precizat Tomac.

El a menţionat că a propus ambele proiecte de lege în scopul stabilirii celei mai bune soluţii, după dezbaterea parlamentară.

Scrisoarea deschisă trimisă de Eugen Tomac, copreședintelui PNL, Alina Gorghiu

  
Partidul National Liberal a început astăzi un amplu proces de consultare cu asociațiile și comunitățile românilor din Diaspora în vederea elaborării, în cel mai scurt timp, a unui proiect de lege privind votul prin corespondență.

Prin intermediul unei scrisori semnate de copresedinții PNL si de responsabilii pentru acest proiect se anunță intenția liderilor PNL de a organiza, în România, peste hotare - în cadrul colegiilor parlamentare de Diaspora - dar și în mediul on-line, consultări și dezbateri pe acest subiect.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
7 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza