Tökés despre decizia autorităţilor române: Isteria împotriva partidului Jobbik este nefondată

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, europarlamentarul László Tökés, critică iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne de la Bucureşti, care a anunţat că unii cetăţeni ungari au fost declaraţi "indezirabili".

Adăugat: 15 Martie 2014
Ultima actualizare:16 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

László Tökés a afirmat, sâmbătă, la Oradea, că nu are vreo relaţie cu partidul Jobbik, iar "isteria" împotriva acestei formaţiuni este nefondată.

"Isteria împotriva partidului Jobbik este nefondată, neproporţională, şi noi am putea vorbi despre alte forţe politice de dreapta extremă, chiar despre Noua Dreaptă care demonstrează astăzi în mai multe locuri din Transilvania", a spus el, înainte de festivitatea organizată la statuia lui Szacsvai Imre.

Tökés susţine că măsura luată de Ministerul Afacerilor Interne de a declara "indezirabili" mai mulţi cetăţeni maghiari aminteşte de "era Ceauşescu".

"Asta îmi aminteşte de era Ceauşescu, când mulţi unguri au fost persona non-grata şi nu este demn pentru o democraţie adevărată. Acestea sunt lucruri inadmisibile. Ca cetăţeni europeni ar trebui să uităm de aceste posibilităţi moştenite din dictatură", a spus acesta.

Tokes a precizat că, deşi lumea îşi aminteşte în această zi de trecut, cel mai important este mesajul acestei sărbători pentru prezent şi mai ales pentru viitor.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, 15 martie, este marcată sâmbătă în localităţi din Transilvania în care trăiesc cetăţeni români de această etnie prin adunări publice, depuneri de coroane, spectacole şi întreceri sportive.
 Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
15 Martie 2014
Ultima actualizare:
16 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza