Tőkés ameninţă cu procese somaţia de a înlătura steagul secuiesc arborat la biroul său

Eurodeputatul László Tőkés susţine că va contesta în contencios administrativ un proces verbal al poliţiei locale, respectiv al Primăriei Oradea, prin care este somat să înlăture steagul secuiesc arborat pe balconul cabinetului său.

Adăugat: 26 August 2014
Ultima actualizare:26 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: László Tőkés, europarlamentar
trimite pe mail

Şomaţia precizează că dacă nu se conformează va fi amendat.

În schimb, vicepreşedintele Partidului Social-Democrat, Gabriela Firea, consideră atitudinea lui László Tőkés drept sfidătoare.

Potrivit unui comunicat al europarlamentarului László Tőkés, poliţia locală a municipiului Oradea a întocmit la data de 20 august un proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în care este făcut răspunzător de încălcarea legii privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate prin amplasarea unui steag fără obţinerea avizelor necesare.

În opinia lui László Tőkés, acţiunea autorităţilor locale este deopotrivă ridicolă şi scandaloasă, procesul-verbal în cauză aducând o jignire la adresa simbolurilor comunităţii maghiare, respectiv, secuieşti.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea consideră că László Tőkés continuă acţiunile de sfidare a autorităţilor din România.

Ea susţine într-un comunicat că astfel de acţiuni sunt menite să provoace noi focare de tensiuni interetnice pe teritoriul ţării, iar atmosfera viciată de ură şi de provocări nu aduce beneficii nici românilor şi nici maghiarilor din România, informează redactorul RRA.

 

 


Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
26 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza