Toate donaţiile primite de partidele politice vor fi înregistrate

Guvernul a adoptat noile norme metodologice de aplicare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului
trimite pe mail

Toate donaţiile primite de partidele politice, indiferent de valoarea, forma şi obiectul lor, vor fi înregistrate şi evidenţiate în documentele contabile corespunzătoare.

Prevederea este cuprinsă în noile norme metodologice de aplicare a legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, adoptate astăzi de guvern, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

El a precizat că noile norme introduc formularul de înregistrare a donatorilor, iar toate donaţiile în bani, care depăşesc zece salarii minime pe ţară, se vor efectua numai prin conturi bancare.

"În esenţă vorbim de clarificarea surselor de finanţare, a regimului de evidenţiere a donaţiilor şi a finanţării pe care o primesc partidele, metodologia de rambursare a cheltuielilor şi a subvenţiilor pe care le primesc partidele politice sau elemente care ţin de sancţiunile pe care le primesc cei care încalcă aceste norme, aşadar în caz de contravenţie", a spus Suciu.

În privinţa donaţiilor confidenţiale, acestea urmează acelaşi regim juridic de înregistrare şi evidenţă ca şi celelalte, cu diferenţa că identitatea donatorului este protejată la publicarea în Monitorul Oficial şi pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai multe amănunte AICI.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza