Toate companiile vor achita o taxă de 2% din valoarea fondului de salarii

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a încercat azi să explice principiile noii prevederi, aflate în prezent în circuitul de avizare.

Adăugat: 19 Octombrie 2017
Ultima actualizare:19 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Toate companiile din România ar urma să achite, de la 1 ianuarie 2018, o taxă fixă de 2% din valoarea fondului de salarii, denumită contribuţie de solidaritate socială.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a încercat azi să explice principiile noii prevederi, aflate în prezent în circuitul de avizare, spunând că sindicatele au sesizat, în timpul negocierilor din ultima perioadă, că este necesar ca şi angajatorii să aibă totuşi o obligaţie în materie salarială faţă de stat, după ce contribuţiile sociale vor trece exclusiv în sarcina angajaţilor, pentru ca aceştia să fie protejaţi în cazul în care angajatorul are probleme financiare.

El a insistat însă că nu este vorba de o taxă nouă, făcând referire la legislaţia în vigoare care prevede în prezent un procent pentru astfel de rezervă destinată cazurilor de insolvenţă, dar în valoare de 0,25 %

Ionuţ Mişa a detaliat, de altfel, că doar 10 % din viitoarea contribuţie va fi direcţionată în acest scop, restul de 90 % urmând să meargă la bugetul de stat şi folosit după nevoile acestuia.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza