Toader: Ministerul Justiției are pregătită procedura de extrădare a lui Ghiță

Ministerul Justiției are pregatită cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță, dar așteaptă de la instanțele românesti undă verde, a declarat ministrul Justiției.

Adăugat: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că așteaptă hotărârile instanțelor privind declanșarea procedurii de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță.

"Ne aflăm în acest moment în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele încheieri, respectivele hotărâri, declanșăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul Justiție are deja pregătită acea procedură, cerere, așteptăm încheierile de la instanțele de judecată și imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură", a declarat Tudorel Toader.

El a spus că prevederile legale îl obligă să rămână în așteptare și că Ministerul Justiției face tot ce este legal, în acest moment, pentru a facilita aducerea lui Sebastian Ghiță în România.

Ministrul a explicat că Sebastian Ghiță este arestat pe o perioada de 18 zile.

"Nu cred că Sebastian Ghiță va fi judecat în Serbia înainte de a fi extrădat în România", a adăugat ministrul Justiției.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în arest preventiv la Belgrad pentru o perioadă de 18 zile, au transmis ieri oficial autorităţile din Serbia, după ce mai întâi s-a vorbit de o perioadă de două luni.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza