Toader: Este ne neimaginat că nu există o evidenţă a celor care au intrat în Arhiva SIPA

Ministrul Tudorel Toader a fost audiat de comisia parlamentară care anchetează desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

Adăugat: 20 Octombrie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, că i se pare nefiresc faptul că nu există o evidenţă a celor care au intrat în arhiva SIPA.

El a fost audiat, astăzi, de membrii comisiei parlamentare care anchetează desfiinţarea, în 2006, a Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie. 

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA a început, astăzi, audierile, iar primul invitat a fost Tudorel Toader, pentru că Ministerul Justiţiei este instituţia titulară a acestei baze de date.

În faţa parlamentarilor, ministrul a declarat că este de neimaginat faptul că nu există o evidenţă clară a numărului de accesări a informaţiilor sau a persoanelor care au intrat în arhiva fostului serviciu de informaţii al Ministerului Justiţiei, desfiinţat în 2005, dar din care există suspiciuni că ar fi  dispărut sau ar fi fost copiate documente.

"Să fie gardianul ăla, ce este el, mie aşa mi se pare corect, că trebuia să fie el, să aibă o condică în care să scrie: Domnul Popescu, abilitat în baza ordinului cutare a pătruns în arhivă la ora cutare şi a plecat din arhivă la ora cutare. Că a venit singur, dacă au venit doi, la fiecare în parte, în rubrică, ora venirii - data, ziua, ora, nu ştiu ce venirii - şi plecării. Nu avem aşa ceva. Dar nu se poate! E de neimaginat!", a spus Tudorel Toader.  

Potrivit calendarului stabilit de senatori şi deputaţi, audierile vor continua, săptămâna viitoare, cu foştii miiştri ai justiţiei Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Cătălin Predoiu şi Titus Corlăţean, după care membrii comisiei vor vizita locul unde este păstrată arhiva SIPA.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza