Toader declanşează procedura de evaluare a activităţii procurorului general

Ministrul Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii procurorului general Augustin Lazăr.

Adăugat: 26 August 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a reacţionat astăzi după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii sale.

În contextul protocoalelor încheiate de Parchetul General cu SRI, ministrul justiţiei Tudorel Toader a anunţat în cursul dimineţii de astăzi pe o reţea de socializare că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general Augustin Lazăr.

Tudorel Toader precizează că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în cel mult 30 de zile. În argumentarea deciziei ministrul Toader arată că în urmă cu câteva luni aprecia disponibilitatea procurorului general pentru desecretizarea protocolului din 2009, dar că recent a aflat că în realitate a fost vorba de unul abrogat încă din 2016.

El a explicat că, de fapt, abrogarea protocolului era prevăzută de cel intrat în vigoare în decembrie 2016. Ministrul justiţiei mai critică şi faptul că folosirea sintagmei 'se abrogă' arată că semnatarii respectivelor protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe de lege.

Răspunsul de la procurorul general al României, Augustin Lazăr, a venit la câteva ore, tot pe o reţea de socializare.

Acesta afirmă că întreaga colaborare dintre Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii s-a realizat în cadrul legii şi spune că tema protocoalelor este falsă.

Augustin Lazăr precizează că în calitate de procuror general a respectat legea şi a informat Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Justiţiei în legătură cu demersurile efectuate.

Mai mult, el anunţă că săptămâna viitoare Ministerul Public va publica toată corespondenţa avută cu aceste instituţii. Procurorul general afirmă că speculaţiile din spaţiul public referitoare la un aşa-zis mod ilegal şi subteran de a acţiona reprezintă în mod evident o acţiune de destabilizare a Ministerului Public.

Augustin Lazăr mai spune de asemenea că cele două protocoale încheiate în anul 2016 nu au fost declarate nelegale de nicio instanţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 August 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza