Titus Corlăţean salută interesul oficialilor UE pentru Republica Moldova

La Chişinău au avut loc, o reuniune a Grupului pentru Acţiune Europeană a Republicii Moldova la care au luat parte miniştri de externe şi secretari de stat din statele membre ale Uniunii Europene.

Adăugat: 1 Septembrie 2014
Ultima actualizare:1 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ministrii de Externe ai României şi R. Moldova: Titus Corlăţean şi Natalia Gherman
trimite pe mail

La această reuniune a participat, de asemenea, ministrul de externe italian, Federica Mogherini, proaspăt desemnată pentru a ocupa, din decembrie, postul de înalt reprezentant al Uniunii pentru politica externă.

Evenimentul a fost marcat şi de înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene, printre care şi ©tefan Füle, comisarul european pentru extindere.

De asemenea, ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, care este totodată, copreşedinte al Grupului, a participat la această manifestare .

Corlăţean a spus că reuniunea un semnal politic de susţinere a parcursului prooccidental al Republicii Moldova, adăugând că principalele subiecte au vizat agenda europeană a Chişinăului şi identificarea oportunităţilor de sprijinire a agricultorilor moldoveni de a-şi vinde produsele pe piaţa comunitară.

"Am constatat încă o dată că există voinţa politică la Chişinău şi noi am fost impresionaţi de angajamentul politic al autorităţilor Republicii Moldova", a mai spus el.

După cum a declarat, la rândul său, ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, au fost discutate capacităţile de implementare a acordului de asociere, care îl cuprinde şi pe cel de liber schimb, precum şi modalităţile concrete prin care Republica Moldova să poată fi ajutată în integrarea graduală în piaţa Uniunii Europene.
 Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza