Titus Corlătean: România susţine candidatura Albaniei la UE

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean a anunţat că România va susţine acordarea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană a Albaniei.

Adăugat: 20 Iunie 2014
Ultima actualizare:20 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlăţean, ministrul de Externe
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut vineri, la finalul reuniunii Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Ministrul a precizat că poziţia României va fi exprimată, săptămâna viitoare, la Bruxelles, la întâlnirea miniştrilor afacerilor europene.

De precizat că este rândul Albanei, ca de la 1 iulie,  să deţină mandatul de preşedinte al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est.

Cât priveşte evenimentul din Bucureşti, Titus Corlăţean  consideră că mandatul de preşedinte al Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, deţinut de România, în ultimul an, a fost un succes şi s-a bazat pe consensul ţărilor membre.

La încheierea reuniunii de la Bucureşti a miniştrilor de externe din ţările din regiune, ministrul Titus Corlăţean mai spus că preşedinţia română a avut două mari priorităţi, pe care le-a şi pus în practică.

"Pe de-o parte, un spirit cât mai bun de cooperare regională în plan politic, dar şi promovarea unor proiecte economice de cooperare, şi pe de altă parte un obiectiv extrem de important pentru preşedinţia română, sincronizarea cooperării regionale cu agenda de lărgire a UE şi a NATO, cu ansamblul regiunii balcanilor", a afirmat el, potrivit redactorului RRA.Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza