Titus Corlăţean, ministrul demisionar al Afacerilor Externe

"Nu pot accepta ca instituţia MAE să fie forţată, obligată să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice electorale".

Adăugat: 10 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de externe Titus Corlăţean şi-a anunţat demisia, pe fondul controverselor privind înfiinţarea de noi secţii de vot pentru românii din străinătate, informează redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

"Ca ministru, am obligaţia să asigur împreună cu echipa Ministerului Afacerilor Externe respectarea legalităţii, dar şi prezervarea imaginii şi prestigiului instituţiei Ministerului Afacerilor Externe. În consecinţă, pentru că doresc să respect legea, am decis să-mi depun mandatul de ministru al afacerilor externe al României", a spus Corlăţean.

El a precizat că nu poate accepta ca MAE să fie forţat să încalce legea pe considerente politice electorale.

"Nu accept să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia MAE să fie forţată, obligată  să încalce legea şi legalitatea pe considerente de interese politice electorale ale domnilor  Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la turul II pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate", a spus Titus Corlăţean.

El consideră că ultimele hotărâri ale Biroului Electoral Central şi legislaţia în domeniu se contrazic, în condiţiile în care, recent, Biroul Electoral Central a transmis că nu există piedici legale pentru suplimentarea de secţii de vot în străinătate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza