Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, despre întâlnirea cu Victoria Nuland

"Am clarificat ceea ce era de clarificat, subliniind încă o dată angajamentul foarte solid al Guvernului României pentru democraţie, pentru statul de drept".

Adăugat: 11 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victoria Nuland şi Titus Corlăţean. Sursa: MAE
trimite pe mail

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru Radio România Actualităţi, după întâlnirea cu adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland, că partea română a dorit să discute subiectul statului de drept si să abordeze "aspecte sensibile legate de evoluţiile din parlament si evoluţiile legislative".

El a precizat că vizita oficialului american nu a avut ca singur scop chestiunea statului de drept, ci o serie largă de subiecte, precum Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, relaţia economică şi viitorul summit al NATO.

"Am clarificat ceea ce era de clarificat, subliniind încă o dată angajamentul foarte solid al Guvernului României pentru democraţie, pentru statul de drept pentru ca România să fie un stat tot mai puternic, cu tot mai mare influenţă şi pentru acest lucru, bineînţeles, lumea trebuie să creadă în ţara noastră şi noi avem voinţa politică să mergem în această direcţie, în soliditatea statului de drept şi a instituţiilor, inclusiv în domeniul judiciarului", a subliniat Corlăţean.

AUDIO Interviul acordat de Titus Corlăţean, redactorului RRA, Carmen Gavrilă.

În discuţiile cu ministrul român de externe,oficialul SUA a făcut o referire generală privind interesul "profund al Statelor Unite pentru continuarea dezvoltării statului de drept în România, pentru transparenţă, pentru continuarea reformelor".

Victoria Nuland a făcut referire şi la chestiunea statului de drept în România.

Potrivit redactorului RRA, Carmen Gavrilă, ea nu a adus critici, nu a precizat cazuri anume sau evenimente din România, a făcut doar o referire generală referitoare la interesul "profund al Statelor Unite pentru continuarea dezvoltării statului de drept în România, pentru transparenţă, pentru continuarea reformelor şi pentru întărirea statului de drept".

"SUA vor fi întotdeauna interesate de reforma şi de continuarea traiectoriei României. Aşa cum am văzut, statul de drept trebuie întărit, fiindcă el garantează o Românie prosperă şi un aliat, cel mai bun aliat în NATO şi este un partener strategic foarte important", a spus Nuland, la sediul MAE român, după întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza