Titlurile executorii, plătite anticipat de guvern

Titlurile executorii, adică sumele câştigate în instanţă de profesorii, magistraţii şi funcţionarii publici care au dat în judecată Guvernul Boc pentru plata unor drepturi salariale, vor fi plătite anticipat.

Adăugat: 20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:20 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut ieri de premierul Victor Ponta, care a precizat că excedentul bugetar de anul acesta permite alocarea în avans a banilor, în aşa fel încât  bugetarii nu vor fi nevoiţi să aştepte până în 2016 plata diferenţelor salariale.

"Noi le plătim în acest an ceea ce trebuiau să primească în 2016. Şi aşa oamenii au pierdut atâta timp şi atâţia ani în procese şi practic, am 1 miliard de lei în titlurile executorii pentru 2016 pe care le pătim tot la această rectificare deoarece având excedent bugetar - cum gândeşte orice om gosopodar: acuma, când am banii, să-i plătesc acum - la anul, în felul ăsta, nu mai am bani de plătit din titlurile executorii, ceea ce e foarte bine pentru construcţia bugetului pe 2016", a explicat şeful executivului. 

Victor Ponta a adăugat că luna viitoare va fi adoptată şi ordonanţa prin care sunt majorate salariile cadrelor didactice, măsură care va intra în vigoare de la 1 decembrie, informează reporterul RRA, Alin Şerbănescu.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza