Tişe (PDL): Viitorul Raport MCV va fi negativ

Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, susţine că USL trebuie să înceteze să mai desemneze persoane cu probleme de credibilitate în Guvern, pentru că acest lucru va avea "costuri negative" în viitorul Raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Adăugat: 16 Iulie 2013
Ultima actualizare:16 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în care să fie dezbătut raportul MCV.

Vicepreședintele acestui partid, senatorul Alin Tișe, crede că viitorul raport va fi unul negativ, care poate întârzia din nou aderarea României la Spațiul Schengen.

AUDIO Alin Tişe

Liderul PDL a declarat că membrii conducerii USL trebuie să înceteze să mai desemneze persoane cu probleme de credibilitate în Guvern și a dat exemplul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care a primit acest portofoliu, deși era urmărit penal.

Alin Tișe consideră că și posibilul succesor al lui Relu Fenechiu, deputatul PNL Ovidiu Silaghi, are o problemă de credibilitate.

El a fost acuzat de conflict de interese de către Agenției Naționale de Integritate (ANI), dar a câștigat în prima instanță procesul deschis împotriva ANI.

PNL precizează însă, că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă, formaţiunea liberală amintind şi că acesta a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012.

"Hotărârea de clasare a fost emisă de către Curtea de Apel Oradea în data de 12 aprilie 2013. Hotărârea acestei instanţe este definitivă şi irevocabilă şi nu poate fi atacată cu recurs în nicio instanţă. Prin această clasare subiectul este închis şi nicio instanţă sau instituţie a statului nu mai cercetează în vreun fel acest dosar", se arată într-un comunicat al PNL

 Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza