Ținta autorităților pentru atragerea de fonduri europene: 5, 2 miliarde de euro

Autoritățile române își propun ca obiectiv atragerea de 5,2 miliarde de euro până la sfârșitul anului.

Adăugat: 1 Martie 2017
Ultima actualizare:1 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Sevil Shhaideh, a declarat astăzi, la Bistriţa, că ţinta până la sfârşitul anului pentru atragerea de fonduri europene este de 5,2 miliarde de euro.

Ea a recomandat autorităţilor de management să introducă în raportul de serviciu al fiecărui funcţionar public din subordine obiective clare.

"În acest moment dânşii au ţintă 30 iunie desemnarea, certificarea Autorităţii de Management ca să putem să aducem bani europeni în România, 31.12.2017, suma de 5,2 miliarde raportată la programul dânşilor, astfel încât rata de absorbţie să fie şi răspunderea funcţionarului public. Degeaba un ministru îşi propune dacă toată echipa lui nu îşi asumă şi nu merge pe acelaşi drum şi îşi asumă această responsabilitate majoră, care este totuşi pentru ţară, deci nu e numai pentru Guvernul României", a spus Sevil Shhaideh.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a mai afirmat că prioritate la finanţare prin programul naţional de dezvoltare locală vor avea proiectele care asigură serviciide bază pentru cetăţeni, iar autorităţile locale mai au la dispoziţie două săptămâni pentru depunerea documentaţiilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza