Timişoara comemorează 29 de ani de la Revoluție

O serie de manifestări comemorative au avut loc, ieri, la Timişoara pentru a marca 29 de ani de la revoluţia din Decembrie 1989.

Adăugat: 16 Decembrie 2018
Ultima actualizare:16 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principalul eveniment al zilei a fost un marş pentru libertate, după cum relatează corespondenta RRA,  Alina Bujancă.

În ciuada ninsorii abundente, mai mulţi revoluţionari de la Asociaţia Altar au pornit într-un marş al libertăţii din Piaţa Maria, locul în care în urmă cu 29 de ani s-a aprins scânteia revoluţiei.

Aceştia vor parcurge un traseu de circa un kilometru până în Piaţa Victoriei.

Ei au venit cu steaguri şi cu torţe şi au declarat că vor să aducă astfel un omagiu celor care s-au sacrificat pentru libertate în urmă cu 29 de ani.

Foştii revoluţionari şi-au amintit că acum aproape trei decenii, în faţa casei pastorului reformal László Tőkés, ameninţat de securitate cu evacuarea, s-au strâns mai mulţi enoriaşi pentru a-l apăra.

A doua zi, pe 16 decembrie, lucrurile aveau să ia amploare şi să ducă la revolta populară care a declanşat revoluaţia anticomunistă.

Manifestările comemorative vor continua la Timişoara până pe 22 decembrie şi vor cuprinde depuneri de coroane şi jerbe de flori, slujbe de pomenire a eroilor martiri, precum şi numeroase spectacole aniversare.Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza