Tichete de masă, culturale şi de vacanţă pentru bugetari

Salariaţii români vor putea beneficia, de anul viitor, şi de tichete culturale, alături de cele de masă, cadou, pentru creşă sau de vacanţă.

Adăugat: 28 Decembrie 2018
Ultima actualizare:28 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea care reglementează acordarea acestor tichete va intra în vigoare la 1 ianuarie.  

Biletele de valoare vor putea fi folosite la plata bunurilor şi serviciilor culturale, iar nivelul maxim al sumelor nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei de eveniment pentru cele acordate ocazional.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, sau cărţi, manuale şcolare, albume muzicale şi filme.

Cât priveşte tichetele de masă, ele vor putea fi acordate lunar angajaţilor, fie pentru plata meselor, fie pentru cumpărarea produselor alimentare.

Acestea vor avea o valoare maximă de 15,18 lei pe zi, vor fi acordate în funcţie de numărul zilelor lucrătoare şi vor putea fi folosite în principal în unităţile de alimentaţie publică, în magazinele alimentare, în cantinele-restaurant şi în bufete.

Tichetele-cadou sunt bilete de valoare acordate ocazional angajaţilor, ce pot avea o valoare individuală de 10 lei sau multiplu de 10, însă de maximim 50 de lei.

Referitor la tichetele de creşă, acestea vor fi utilizate doar pentru plata taxelor la creşele la care salariaţii îşi au copiii înscrişi şi vor avea o valoare maximă de 450 de lei pentru fiecare copil.

În fine, voucherele de vacanţă rămân la un cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, vor putea fi acordate pentru acoperirea cheltuielilor legate de petrecerea concediului de odihnă doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate de un an şi numai pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor pentru care au fost emise.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza