Theodor Stolojan despre campanie: Am asistat la acest bâlci la nivelul televiziunilor centrale

Europarlamentarul Theodor Stolojan, care deschide lista candidaţilor PDL la alegerile de duminică, a criticat, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, lipsa dezbaterilor pe teme europene din această campanie electorală.

Adăugat: 23 Mai 2014
Ultima actualizare:23 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan
trimite pe mail

Theodor Stolojan: În loc să discutăm probleme importante ale românilor şi ale României, ca stat membru în UE, care pot fi rezolvate cu susţinerea instituţiilor europene, noi am asistat la acest bâlci la nivelul televiziunilor centrale.

A consemnat corespondentul nostru, Cristiana Sabău.

"Dreapta în România o reprezintă Partidul Naţional Liberal" - declaraţia a fost facută la Constanta de europarlamentarul Norica Nicolai, candidat pentru un nou mandat:

Norica Nicolai: Din punctul meu de vedere, partidul trebuie să se consolideze, să se reorganizeze, să-şi abordeze programul ca partid de opoziţie şi să dovedească prin el însuşi că este PNL, capabil într-o zi să conducă această ţară singur. Asta este provocarea mea ca om politic.
Realizator: A consemnat corespondentul nostru, Mona Constantinescu.

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat de deputat, Corina Creţu, care şi deschide lista de candidaţi, a susţinut la Ocna Sibiului, importanţa Parlamentului European pentru România:

Corina Creţu: 70% din legile care aplică în România sunt făcute la Bruxelles şi nu la Bucureşti. De aceea, nu cred că este un efort prea mare să vă convingeţi oamenii să voteze pe 25 mai, pentru că nu este totuna cine vor fi cei 32 de oameni care vor reprezenta România la Bruxelles.
Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru, Carmen Vulcan.

Fondurile europene sunt foarte importante pentru dezvoltarea comunităţii maghiare din România şi pentru întreaga ţară, este de părere europarlamentarul UDMR, candidat pentru un nou mandat, Iuliu Winkler:
Iuliu Winkler:

UE prin fondurile, prin finanţările pe care le asigură contribuie la întărirea comunităţilor maghiare, contribuie la modernizarea Transilvaniei, contribuie le modernizarea tuturor ţinuturilor şi regiunilor în care trăiesc membrii comunităţii noastre. Drumul pe care UDMR conduce comunitatea maghiară din România este un drum bun.

A consemnat corespondentul nostru, Angela Bârsan.

Realizator: Scorul de 10% pe care Partidul Mişcarea Populară şi-a propus să-l obţină la alegerile europarlamentare are ca scop trecerea unui prag psihologic, este de părere candidatul partidului, Cristian Preda:

Cristian Preda: 10% pentru un partid nou înseamnă un efort mai important decât 10% pentru un partid vechi, care are, de pildă, în teritoriu un număr de primari, un număr de structuri aşezate, sisteme de mobilizare în vederea votului care sunt testate. Ambiţia, de fapt, e foarte mare. Un pariu care e foarte ambiţios, de fapt.
Realizator: Declaraţie consemnată de redactorul nostru, Alin Şerbănescu.

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, candidat pentru un nou mandat, a declarat astăzi, la Bucureşti, toţi candidaţii partidului vor milita în Parlamentul European pentru unitatea Europei, locuri de muncă pentru tineret şi păstrarea identiţii ţării noastre:

Corneliu Vadim Tudor: Militez în primul rând să contribuim la creşterea nivelului de trai, la relansarea economiei reale, la dreptul la liberă circulaţie al românilor, conform tratatului. De asemenea, păstrarea identităţii naţionale. Ne batem pentru mărfurile româneşti care pot fi cele mai bune din Europa, dacă sunt stimulaţi producătorii. Noi suntem nişte idealişti. Ne-am bătut tot timpul pentru ţara noastră.

Declaraţie consemnată de redactorul nostru, Mugur Mihăiţă.

Candidatul independent pentru un mandat de eurodeputat, Mircea Diaconu, a arătat, vineri, la întâlnirea cu susţinătorii în Piaţa Victoriei din Capitală că turneul elctoral pe care l-a întreprins a constituit un bun prilej pentru a afla direct de la cetăţeni problemele lor:

Mircea Diaconu: Realităţi, care pe toţi ne dor, şi toate cam fac parte din ceea ce pot să numesc abuzuri de tot felul asupra cetăţeanului român, făcute de statul român care a distrus şi economic şi psihic şi cultural, şi, dacă vorbim şi de sănătate, pentru că foarte mulţi puneau şi această problemă, poporul nostru, cetăţenii români sunt mult mai bolnavi din toate punctele de vedere, decât erau poate acum câţiva ani de zile.
Realizator: A consemnat reporterul nostru, Cătălin Purcaru.

Mihai Razvan Ungureanu, candidatul Partidului Forţa Civică, a susţinut, la Ploieşti, că prioritatea reprezentării în Parlamentul European o reprezintă apărarea interesului României:

Mihai Razvan Ungureanu: Miza reprezentării noastre corecte în Parlamentul European înseamnă paşii pe care România îi face mai departe apărându-şi interesul naţional în UE. Nu este foarte simplu. Pe de altă parte, oamenii reclamă ceea ce, firesc, reprezintă aşteptările lor elementare. Nu am întâlnit român care să-mi spună că nu vrea să muncească, dar că doresc locuri de muncă, da.

Realizator: Declaraţie consemnată de corespondentul nostru, Simona Uţă.

Aceasta a fost ultima ediţie a "Agendei electorale" din cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare care se va încheia sâmbătă la ora 7:00.

Pentru alegerea reprezentanţilor în Parlamentul European, urnele se vor deschide duminică la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Cetăţenii români cu domiciliul în România votează la secţia unde sunt arondaţi. Cei aflaţi în altă localitate în ziua alegerilor, pot vota şi vor fi înscrişi pe listele suplimentare.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
23 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza