Textul moțiunii de cenzură, citit în Parlament

În plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost citit ieri textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţea viitoare.

Adăugat: 13 Iunie 2019
Ultima actualizare:13 Iunie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune pro-europeană, a spus deputatul Gigel Ştirbu, la momentul prezentării moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.

Gigel Ştirbu: PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept.

Moţiunea de cenzură este semnată de 173 de senatori şi deputaţi.

Pentru a fi adoptat de parlament, documentul are nevoie de 233 de voturi favorabile.

Reprezentanţii Partidului PRO România au spus că susţin şi ei demersul opoziţiei, iar liderul USR, Dan Barna, s-a declarat optimist în privinţa obţinerii unor voturi şi din partea parlamentarilor puterii.

El a precizat că Uniunea Salvaţi România va sprijini orice guvern fără PSD, dar nu va avea reprezentanţi în executiv deocamdată, în timp ce deputatul PMP Marius Paşcan a declarat că partidul său doreşte răsturnarea guvernului Dăncilă, iar la nevoie îşi va asuma şi participarea la guvernare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că uniunea a decis să voteze moţiunea de cenzură pentru că vrea să sancţioneze incapacitatea administrativă şi politică a guvernului în situaţia din Valea Uzului.

Şi parlamentarii puterii şi-au făcut o strategie cu privire la moţiunea de cenzură, care, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, nu are şanse să treacă de Parlament.

Marcel Ciolacu: Strategia noastră este să respingem această moţiune. Nu a fost o decizie de a vota sau de a nu vota. Decizia importantă a fost de a asigura cvorum. Aceasta este treaba puterii. Ce vor face colegii, este la latitudinea dânşilor. Nu este o problemă că nu avem încredere în cineva.

Dezbaterile şi votul asupra moţiunii de cenzură sunt programate pentru marţi, 18 iunie.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza