Testele pe bază de salivă urmează să ajungă în școli

Săptămâna viitoare ar trebui să ajungă în şcoli şi testele non-invazive, pe bază de salivă, pe care ar urma să le facă, de două ori pe săptămână, elevii şi cadrele didactice.

Adăugat: 14 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Testarea ar trebui să fie efectuată de profesori înaintea începerii orelor.

Este simplă şi uşor de făcut, subliniază specialiştii, însă cele mai multe cadre didactice vor refuza să o facă elevilor, spun două mari federaţii din învăţământ: FSLI şi Spiru Haret.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, subliniază însă că şcolile pot rămâne deschise doar cu implicarea tuturor:

Raed Arafat: Dacă interesul nostru, într-adevăr, este şcolile să deruleze în siguranţă activitatea în ele, va trebui un efort mic din partea tuturor, ca să putem să reuşim. Statul finanţează cu sume importante aceste teste şi le pune la dispoziţie. A rămas că cineva totuşi să le administreze, ele nenecesitând nici un act medical deosebit ca să fie realizate, ca să putem să vedem ca şcoala să se desfăşoare corect. Aşa că îndemnul meu este să lucrăm cu toţii împreună, asta e important. Dacă la fiecare pas sunt unii care găsesc motive ca să nu facem acest pas, rezultatul final va fi că vom rămâne pe loc.#HUN/aburtica/ovidiuAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza