Teroristul Mohamed Abrini, pus sub acuzare

Mohamed Abrini a fost arestat într-un cartier din Bruxelles şi era căutat în primul rând ca implicare în atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut.

Adăugat: 10 Aprilie 2016
Ultima actualizare:10 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile din Belgia l-au pus sub acuzare pentru asasinate teroriste pe Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană, care, potrivit procuraturii, a mărturisit că este omul cu pălărie căutat în urma exploziilor de pe aeroportul din Bruxelles.

După aproape trei săptămâni de căutări frenetice, anchetatorii au reţinut şi un alt individ descris drept participant la atacul de la metrou.

Corespondenta RRA Cerasela Rădulescu transmite din Bruxelles că autorităţile spun că rămân vigilente, în pofida succesului din anchetă.

Mohamed Abrini a fost arestat într-un cartier din Bruxelles şi era căutat în primul rând ca implicare în atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut.

Oficialii belgieni confirmă că există o legătură între teroriştii de la Paris şi cei de la la Bruxelles şi vorbesc de o reţea jihadistă franco-belgiană.

Parchetul federal confirmă că unul cei arestaţi în prezent şi pus sub acuzare de participare la acte teroriste este complicele de la staţia de metrou Maelbeek din atentatele de la Bruxelles.

Acest Osama Kraiem, sosit din Siria prin Grecia, ar fi trebuit să fie cel de-al doilea terorist sinucigaş de la metrou, dar anchetatorii nu au aflat deocamdată de ce s-a răzgândit, mai informează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza