Teroriştii de la Paris au fost ucişi de politişti

Cei trei jihadişti care au terorizat Franţa timp de trei zile, omorând în total 17 persoane, au fost ucişi ieri într-o amplă operaţiune poliţienească.

Adăugat: 10 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O femeie aflată în legătură cu ei este încă în urmărire. Presa scrie că a fost cea mai tragică situaţie din Europa după atentatele de la Londra din 2005.

Vineri, la orele 17:00, unităţile speciale ale jandarmeriei au dat asaltul împotriva celor doi fraţi care comiseseră masacrul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo şi se refugiaseră în cele din urmă, după o lungă urmărire, în sediul unei imprimerii, la 30 de kilometri nord-est de Paris.

Cei doi terorişti, care au ieşit cu armele în mână să înfrunte forţele de ordine, au fost ucişi.

La Paris, forţele de poliţie au intervenit punând capăt luării de ostatici dintr-un magazin cu specific evreiesc.

Teroristul a fost ucis.

Lângă el au fost găsite cadavrele a patru persoane pe care el le omorâse la începutul luării de ostatici.

Preşedintele Francois Hollande, care a dat personal semnalul celor două asalturi, a denunţat într-o declaraţie actul antisemit îngrozitor, luarea de ostatici la magazinul evreiesc.

"Franţa nu este în afara pericolului şi nu a terminat cu ameninţările. Fac apel la vigilenţă, unitate şi mobilizare. Am decis alături de premier să întărim toate mijloacele de protecţie a locurilor publice. Vă cer însă să fim uniţi - e arma cea mai bună. Trebuie să luptăm împotriva tuturor celor care vor să ne dezbine şi să fim implacabili în faţa rasismului şi antisemitismului", a cerut preşedintele Franţei.

Procurorul Parisului a spus că ancheta continuă. Ea arată legăturile strânse dintre cei doi fraţi Kouachi, autorii masacrului de la Charlie Hebdo, şi Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici care ucisese mai înainte şi o tânără poliţistă.

În aceste legături erau implicate şi familiile teroriştilor.

De altfel, ieri seară concubina lui Amedy Coulibaly nu fusese încă găsită de poliţie. Un responsabil al organizaţiei teroriste Al Qaida din Peninsula Arabică a ameninţat pe de altă parte Franţa cu noi atacuri teroriste, mai informează corespondentul RRA la Paris.Autor:
Tudor Ţepeneag
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza