Teodorovici: Motivele preşedintelui privind reexaminarea Codul Fiscal sunt nejustificate

Retrimiterea Codului Fiscal către Parlament întârzie pregătirea bugetului pe 2016, iar motivele invocate sunt nejustificate, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Adăugat: 17 Iulie 2015
Ultima actualizare:17 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că motivele invocate de către preşedintele Klaus Iohannis nu sunt justificate şi atrage atenţia că retrimiterea Codului Fiscal în Parlament întârzie pregătirea bugetului de stat pentru 2016 şi creează confuzie în mediul de afaceri:

"Faptul că acest Cod Fiscal a fost returnat Parlamentului întârzie, oarecum, pregătirea bugetului pe 2016. Am anunţat de foarte mult timp că, în luna august, intenţionam să demarăm acest proces, astfel încât România să aibă la timp un proiect de buget trimis în Parlament, cu respectarea tuturor obligaţiilor noastre. Sunt convins că sunt foarte multe companii care îşi pun întrebarea vizavi de modul în care îşi pot gândi plan de afaceri începând cu 2016", a spus Teodorovici într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Finanţelor a precizat că Guvernul va folosi toate instrumentele legale pentru ca măsurile cuprinse în noul Cod fiscal să poată fi aplicate de la începutul anului viitor sau chiar înainte de acest termen.

Convocarea unei sesiuni extraordionare a Parlamentului sau adoptarea unei ordonanţe de către Guvern sunt cele două opţiuni luate în calcul.

AUDIO Eugen Teodorovici
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza