Teodorovici anunță schimbări la achizițiile publice pe proiecte europene

Ministrul Teodorovici susține că în toamnă se va modifica legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, iar în a doua parte a lunii august va fi elaborat documentul prin care una dintre cele două instituţii bancare de stat să devină bancă pentru dezvoltare

Adăugat: 3 August 2014
Ultima actualizare:3 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene
trimite pe mail

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că este nemulţumit de suma alocată României pe cadrul financiar 2014 - 2020 şi de regulamentele europene care impun ţării noastre investiţii mai mari în domeniul social, în condiţiile în care ar fi fost nevoie la infrastructură.

De asemenea, Teodorovici a precizat că şi-a propus ca în luna octombrie, cel târziu, să fie lansate primele cereri de proiecte pe următorul cadru financiar.

"Noi ne-am propus ca în luna octombrie, cel târziu, să lansăm primele cereri de proiecte pe următorul cadru financiar. Trebuie să arătăm că putem să lansăm toate cererile de proiecte pe suma pe care noi o avem alocată pe următorul cadru financiar cât mai repede. Până în decembrie 2015 vrem să avem lansat tot ce înseamnă cereri de proiecte pe următorul cadru financiar, astfel încât încă trei ani să folosim o mare parte din această sumă pentru 2014 - 2020", a spus minsitrul.

Acesta a mai spus că în septembrie - octombrie va fi un nou pachet de modificare a legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, iar în a doua parte a lunii august va fi elaborat documentul prin care una dintre cele două instituţii bancare de stat să devină bancă pentru dezvoltare.

"Vor mai fi modificări, mai ales în toamnă. Ştiţi foarte bine, am început cu o schimbare pe legislaţia de achiziţii publice prin modificarea Ordonanţei 34 care se referă la acea noţiune nouă de garanţie de bună conduită care se depune de fiecare companie care doreşte să conteste o licitaţie. De câteva săptămâni s-a redus numărul contestaţiilor cu o treime. Vom avea în toamnă un nou pachet de modificare a legislaţiei pe achiziţii publice, undeva în septembrie - octombrie", a mai spus ministrul.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza