Teodorovici: 2019, anul investițiilor

În proiectul de buget pe 2019 sunt alocați bani în plus pentru investiții, anunță ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Adăugat: 11 Februarie 2019
Ultima actualizare:11 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Parlamentarii mai au timp până luni la ora 12:00 să depună amendamente la proiectul de buget pentru 2019, aprobat în urmă cu două zile de guvern.

Conform calendarului stabilit de conducerile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, votul final asupra documentului ar putea fi dat de legislativ vineri, 15 februarie. În forma adoptată de guvern, proiectul este fundamentat pe o creştere economică de 5,5% din Produsul Intern Brut şi un deficit bugetar de 2,55%.

Potrivit ministrului de Finanţe, bugetul asigură finanţare pentru majorarea pensiilor şi a salariilor din sistemul public, dar şi pentru investiţii.

Sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt prioritare, a declarat Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici: 2019 este anul investiţiilor. Acest domeniu va primi în plus 15,4 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde vor merge către zona de transporturi, unde colegii vor trebui să dea dovadă că banii pe care îi alocăm în acest an vor fi cheltuiţi aşa cum am anticipat şi să evităm situaţia de la rectificările bugetare, atunci când sumele nu sunt utilizate. De asemenea, avem o creştere pe zona de sănătate de aproximativ 12% faţă de 2018. De asemenea, în zona de educaţie, alocăm cu 9,8 miliarde de lei mai mult, ceea ce înseamnă o creştere cu 47% faţă de 2018, aproximativ.

Comisiile parlamentare de specialitate se vor reuni luni după-amiază pentru avizarea bugetului alocat fiecărui ordonator de credite, iar comisiile pentru buget vor începe dezbaterile în vederea întocmirii raportului, transmite reporterul Radio România Actualităţi, Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza