Teodor Meleşcanu, în vizită la Cernăuţi

Vizita ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, la Cernăuţi a început cu participarea la deschiderea oficială a şcolii din Iordăneşti, raionul Hliboca.localitatea Iordăneşti, regiunea Cernăuţi.

Adăugat: 11 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

UPDATE Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, se află la Cernăuţi, unde are discuţii pe tema noii Legi a educaţiei din Ucraina.

În opinia etnicilor români, aceasta restrânge drepturile românilor din această ţară de a învăţa în limba maternă.

Vizita ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, la Cernăuţi a început cu participarea la deschiderea oficială a şcolii din Iordăneşti, raionul Hliboca.

La eveniment au mai participat ministrul educaţiei, Liviu Pop, ministrul învăţământului şi ştiinţei din Ucraina, Lilia Grinevici, şi ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin.

A urmat, la Consulatul General al României la Cernăuţi, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi, iar în scurt timp se va finaliza întâlnirea cu reprezentanţii presei din cele două ţări.

După-amiază, cei doi miniştri vor avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Cernăuţi, dar nu înainte de a depune flori la monumentele poeţilor Mihai Eminescu şi Taras Sevcenko.

--------------------------------------------

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, este astăzi în vizită la Cernăuţi, unde va avea discuţii pe tema noii legi a educaţiei din Ucraina.

Ministrul român de externe va avea şi declaraţii de presă, alături de omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin.

Ministrul învăţământului şi ştiinţei din Ucraina, Lilia Grinevici, şi ministrul afacerilor de externe al României, Teodor Meleşcanu, vor participa la deschiderea oficială a şcolii din localitatea Iordăneşti, regiunea Cernăuţi.

După-amiază, liderii asociaţilor naţionale româneşti din regiunea Cernăuţi vor avea posibilitatea să poarte un dialog cu ministrul român de externe, mai ales pe tema noii legi a educaţiei din Ucraina, care, în opinia etnicilor români, restrânge drepturile românilor din această ţară de a învăţa limba maternă.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza