Teodor Baconschi: Nu s-au respectat uzanţele mesajelor oficiale

Ministrul de externe, Teodor Baconschi a declarat vineri, la Tîrgu Mureş, că nu au fost respectate uzanţele privind transmiterea mesajelor oficiale, referindu-se la mesajului transmis de Viktor Orban, de ziua maghiarilor.

Adăugat: 19 Martie 2011
Ultima actualizare:19 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat vineri,  că România acceptă autonomia culturală şi procesul de descentralizare administrativă, dar nu autonomia pe criterii etnice.


Şeful diplomaţiei române şi-a exprimat convingerea că relaţia româno-maghiară, care a devenit un exemplu european de reconciliere istorică, va continua în termeni de bună vecinătate, de interes convergent şi de acţiune solidară în interiorul Uniunii Europene şi al NATO.
 

Ministrul Baconschi a făcut aceste precizări la Târgu Mureş, unde acum trei zile, soţia ambasadorului Ungariei a ţinut un discurs în care a adăugat păreri personale mesajului oficial transmis de premierul Viktor Orban cu ocazia zilei maghiarilor.


Şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, a spus că, de fapt, nu au fost respectate uzanţele în transmiterea unui mesaj oficial.


"În principiu şi în practica oricărui stat, un mesaj oficial este transmis printr-un un reprezentant oficial, deci, în cazul nostru, nu s-a respectat această regulă, a explicat Teodor Baconschi.


Ministrul Teodor Baconshi nu a dorit să comenteze discursul soţiei ambasadorului Ungariei, pe care presa i l-a atribuit premierului Viktor Orban.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza