Teodor Baconschi, ministrul român de externe

"Temerile Franţei şi Germaniei privind corupţia din România sunt iraţionale. Cele două ţări folosesc o retorică inflamatoare, într-un moment în care teama de imigraţie este în creştere în Europa."

Adăugat: 2 Februarie 2011
Ultima actualizare:2 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Temerile Franţei şi Germaniei privind corupţia din România sunt iraţionale", a declarat într-un interviu acordat agenţiei Reuters ministrul român de externe, Teodor Baconschi.


El a apreciat că cele două ţări folosesc o retorică inflamatoare, într-un moment în care teama de imigraţie este în creştere în Europa.


Baconschi a respins îngrijorările Franţei şi Germaniei, spunând că România s-a asigurat că îndeplineşte toate cerinţele tehnice pentru aderarea la Schengen.Şeful diplomaţiei române şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că orice temere va fi rezolvată la timp pentru ca România să adere la spaţiul de liberă circulaţie în acest an.
    

Franţa şi Germania au susţinut, în ultimele luni, că România şi Bulgaria au restanţe în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, ceea ce ar putea reprezenta o ameninţare la adresa securităţii Uniunii Europene, în cazul în care cele două ţări ar fi primite în spaţiul Schengen, precizează Reuters.Autor:
Daniela Coman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza